Quiche cu pangasius a la Raluca

Calorii:132.1 Grăsimi:8.7 Carbohidraţi:2.4 Proteine:10.7 Fibre:0.1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

- ceapa verde, numai partea alba - 30 g

- broccoli - 90 g

- amestec de legume chinezesti - 130 g

- telemea de vaca - 130 g

- crema de branza light, cu verdeturi Exquisa - 70 g

- 3 oua de rata - 200 g

- smantana - 60 g

- iaurt - 80 g

- file de pangasius - 370 g

- rosii intregi decojite in suc de rosii - 150 g

Mi-a iesit un kg de quiche.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul bine.

Ceapa se taie rondele, se pune cu putina sare intr-un vas si se lasa cateva minute.

In acest timp, se incinge bine o tigaie de teflon, se pun broccoli, legumele chinezesti si dupa cateva minute si ceapa si se parpolesc bine. Cu putin inainte sa fie gata, am pus nucsoara, rozmarin si busuioc peste. Cand broccoli devin moi, se iau de pe foc si se pun intr-un vas sa se raceasca. Broccoli se faramiteaza cu furculita. Peste legume si ceapa se adauga crema de branza si se amesteca. Se pun si rosiile decojite, maruntite.

Se bat ouale si se incorporeaza smantana si iaurtul. Se toarna cam jumatate din compozitie peste amestecul de legume.

 

Se ia un vas termorezistent, se pune hartie de copt pe fund si margini. Se pune in vas o treime din amestecul de legume si ou, se pune un strat de peste, inca o treime de amestec de legume si ou, inca un strat de peste si restul de amestec de legume.

Deasupra se pune cealalta jumatate ramasa de ou, smantana si iaurt, iar deasupra telemeaua rasa sau maruntita cu cutitul. Branza trebuie sa pluteasca la suprafata.

Pestele daca doriti se poate condimenta. Eu l-am dat prin nucsoara, busuioc, rozmarin si boia dulce.

Nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua este desul de sarata.

Se da la cuptor la foc mic. Este gata in aproximativ 45 de minute.

 

Pofta buna!

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!