Supa de rosii cu taietei din orez (carmen76)

Calorii:39.2 Grăsimi:2.2 Carbohidraţi:4.5 Proteine:0.4 Fibre:-

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 65 gr. ulei masline
  • 140 gr ceapa (1 ceapa medie)
  • 2 cutii rosii (Cirio) taiate cuburi (480 gr)
  • paste orez VIFON (un "bulgare")
  • 2 litri apa
  • 15 gr usturoi (romanesc - vreo 5-6 catei)
  • putin busuioc (proaspat), sare, piper

Mod de preparare

Se incinge usor uleiul si se caleste putin ceapa si usturoiul (tocate marunt).

Se adauga rosiile si se mai lasa cateva minute.

Se adauga apa (fiarta in prealabil)

Se lasa la fiert (cca.30') si se adauga busuiocul proaspat tocat, sarea si piperul (dupa gust - preferabil mai putina sare).

Se pot folosi rosii romanesti (sau din cele "cu gust")

Important pentru gust: usturoiul romanesc, busuiocul proaspat si rosiile, desigur.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!