Tocanita de vita, cu dovlecel, varza Bruxelles si morcovi

Calorii:49 Grăsimi:0.9 Carbohidraţi:6 Proteine:5.2 Fibre:2

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 450 g carne slaba de vita, taiata in cubulete cam cat sa incapa in gura
  • 650 g dovlecel
  • 700 g verzisoare de Bruxelles
  • 500 g morcovi galbeni
  • 100 g piure de dovlecel rusesc
  • 500 ml bulion legume (dintr-un cubulet, marca voastra favorita)
  • 2/3 linguri de ulei vegetal

Mod de preparare

Se pregateste carnea in cubulete ca mai sus. Se pregateste bulionul de legume, se taie morcovii in felii subtirele, iar feliile mai mari se taie in patru.

Dovlecelul se spala, se cojeste si se taie in felii subtiri, care se taie in patru sau in sase, depinzand de marimea dovlecelului. Verzisoarele de Bruxelles se taie in doua de la codita, apoi fiecare jumatate e taiata in 4 sau in 6 depinzand de marime. Se taie ceapa in doua si se toaca fiecare jumatate in semi-discuri subtiri.

Se pune uleiul la incalzit intr-o oala emailata.

Se caleste ceapa la foc mic pana devine transparenta. Se adauga carnea si 1/2 din bulion, se pune capacul si se lasa pana incepe sa bolboroseasca capacul. Se amesteca regulat.

Se adauga legumele in transe, amestecand si adaugand restul bulionului.

Cand toate legumele sunt adaugate si (aproape) fierte, se pune sare si piper dupa gust.

Adaugati piureul de dovlecei, amestecati, lasati sa fiarba cu capac un pic. Gustati de sare si piper, adaugati eventual putin usturoi (praf).

Dureaza cam 2 ceasuri sa fiarba totul intr-o oala de vreo 3l.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!