Varza calita cu sunculita taranesca by KaRisma

Calorii:50 Grăsimi:1.8 Carbohidraţi:4.7 Proteine:3.1 Fibre:1.7

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 1 varza de marime mijlocie (800-900 g) 
  • 50 ml ulei 
  • 1/2 lamiie sau otet 
  • marar 
  • 1 ceapa 
  • sare si piper dupa gust
  • Sunculita taranesca ( 300-400 g)

Mod de preparare

  1. Se curata varza, se taie in jumatate si apoi fideluta, se presara 1 lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute; Se taie marunt ceapa, se adauga impreuna cu sunculita , se caleste in ulei si se lasa la foc cca 5 minute ( foc mic)
  2. Se pune imediat peste ceapa, varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa 30 minute la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine;
  3. Se mai adauga putina apa, daca este nevoie, cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta;
  4. Se da putin la cuptor, pana cand se rumeneste putin, amestecind si acolo, din cand in cand, ca sa nu se arda;
  5. Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ, piper macinat.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!