Burrito cu carne de pui, rosii, cascaval si salata, a la Gea

Poza (imaginea) pentru Burrito cu carne de pui, rosii, cascaval si salata, a la Gea
Calorii:106.6 Grăsimi:3.5 Carbohidraţi:11.7 Proteine:7.5 Fibre:1

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • 550g carne de pui tocata
  • 120g carne vita tocata
  • 150g ceapa
  • 115g salata verde
  • 285g rosii coapte
  • 400g fasole verde fiarta (un borcan)
  • 170g cascaval Rucar Real
  • 30ml ulei de masline extravirgin
  • 100g bulion fara adaos de zahar sau sare
  • 10g chilli pudra (sau sos)
  • 7g curry
  • 3g chimen (o lingurita)
  • 20g vegeta (2 linguri mari, sau dupa gust)
  • 700ml apa
  • 600g lipii cumparate sau facute acasa. Eu am facut din 350g faina, 700ml apa, sare si vegeta.

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele: se taie ceapa, rosiile, salata.

Se prepara sosul: bulion, chimen, chilli, curry, putin piper de gust, foarte putin ardei iute taiat marunt.

Se pune la calit ceapa in uleiul de masline, dupa care se adauga sosul. Se lasa circa 5 minute amestecand incontinuu. Se pune carnea tocata si se amesteca constant, pentru a nu se prnde. Dupa ce carnea este calita uniform, se ia oala de pe foc. Separat, se pregatesc lipiile. Pe lipie se pune un strat de salata, rosii, carnea si cascavalul ras. Se impacheteaza pernute individuale sau role. Se pot impacheta individual in staniol.

Se pun pe o tigaie si se lasa la cuptorul incins circa 30 minute, la temperatura redusa, spre medie.

 

Se poate servi cu smantana sau ardei iute.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!