Tocanita de vita cu legume a la Cristina

Calorii:61.2 Grăsimi:1.1 Carbohidraţi:6.3 Proteine:6.6 Fibre:1.8

Vezi valori nutritive avansate pe Calculatorul Nutritional Sllăbuţe »

Ingrediente

  • Ceapa verde, 36g
  • Praz, 50g
  • Dovleac, de vara, toate varietatile, gatit, fiert, scurs de apa, fara sare, 500g
  • Ardei, dulce, rosu, proaspat, 149g
  • Morcovi fierti, 250g
  • Telina cruda, 400g
  • Batata, cartof dulce, crud, nepreparat, 130g
  • Fasole, pastai, verde, congelate, toate soiurile, negatite, 250g
  • Carne slaba de vaca, 550g
  • Pasta de dovlecel, Ulan, 100g

    Pe langa asta am folosit drept condimente: cimbru, patrunjel proaspat si sare.

Mod de preparare

Preparare: Dovleceii trebuie sa fie in cubulete, ca si ardeii, morcovii, telina, si carnea (bucati cam cat unghia de la degetul mic).

Ceapa verde si prazul se taie in felii subtiri.

Carnea se pune la fiert cu sare impreuna cu morcovii, telina si prazul (ca la supa), Intre timp se pun celelalte legume cu patrunjel, sare si cimbru intr-o tigaie tip WOK cu capac, fara ulei. Vor fierbe in apa pe care o lasa.

Se amesteca in mod regulat.

Cand e gata carnea, apa se poate folosi la supa, dar legumele si carnea se pun peste celelalte legume. Se amesteca pasta de dovlecel. Puteti sa le tineti acum inca un pic pe foc pana se evapora apa -- fara capac deci -- sau luati toate legumele si carnea si le puneti la cuptor intr-un vas termorezistent la 150 grade. Eu l-am pus la cuptor vreun ceas.

Mi-au iesit 2 kg de tocanita, Am servit-o ca fel principal, in 8 portii de cate vreo 250 g

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!